Menu

4 Redenen Waarom Jouw Coachingpraktijk een Blog Nodig Heeft

LifeCoaching voor 35+

jun 16

Wist je dat het hebben van een passie of hobby niet alleen leuk voor jezelf hoeft te zijn, maar dat er genoeg redenen zijn om jouw passie met anderen te delen? Zijn je vrienden, familieleden en gezinsleden jouw verhalen moe? Geen probleem… Start een blog en ontdek hoe jouw passie anderen mensen wel blij maakt en jou geld kan opleveren. 

bloggen over je passie- online ondernemen

In dit artikel ontdek je 4 redenen waarom bloggen over je passie lucratief is

Even serieus, er zit waarschijnlijk heel veel potentie in jouw favoriete onderwerp! Misschien heb je er nooit eerder zo over nagedacht of ging je ervan uit dat jouw passie geen blog waardig is? Het zal je echter verbazen hoeveel passies een mooie inkomstenbron zouden kunnen genereren. Daarom hieronder 4 redenen waarom jouw passie juist WEL een blog nodig heeft.

1. Je kunt van je hobby een eigen online bedrijf maken

bloggen vanuit je passie

Er zijn genoeg voorbeelden online te vinden, waarbij vrouwen vanuit hun passie succesvol ondernemen. Klinkt het logisch als ik zeg dat bloggen over je passie, maakt dat je er eindeloos over kunt schrijven, nooit uitgepraat raakt en je je er graag nog meer in verdiept.

Zo kun je mensen overbrengen wat jij leuk vindt, ze iets leren, ondersteunen bij problemen of inspireren.

Dat op zich is al de moeite waard toch? De volgende stap is om van daaruit een product of dienst aan te bieden. Geld verdienen met jouw passie dus.

Is jouw passie geschikt is voor een online bedrijf?

Download de blueprint & ontdek of je passie geschikt is als online bedrijf

2.Met een blog is je bereik veel groter

Door goede SEO geoptimaliseerde blogartikelen over jouw passie te schrijven, pikt Google jouw teksten op en vertoont ze aan de miljarden lezers wereldwijd. Je krijgt ineens een gigantisch publiek in plaats van alleen de mensen om je heen. Een gratis podium. Als je de juiste onderwerpen aansnijdt die van waarde zijn voor de mensen die dezelfde passie hebben als jij of geïnteresseerd zijn in het onderwerp waar jij over schrijft, is bloggen de snelste en een leuke manier om bekender te worden.

3. Je krijgt expert status

Een mooie bijkomstigheid van het online schrijven over jouw passie, is dat de lezers snel in de gaten hebben dat jij echt veel afweet van het onderwerp. Als je het dus goed en met regelmaat doet en origineel schrijft, heb je zo de expert status te pakken. Mensen raken overtuigd van jouw kennis en blijven terugkomen terwijl jij tegelijkertijd die belangrijke ‘know, like & trust’ factor opbouwt.

4. Door de reacties ontdek je wat je als product of dienst kunt aanbieden

je passie vinden en bloggen

Hoe meer mensen jouw blogs lezen, hoe meer mensen erop gaan reageren. Zeker als je je jouw blogpost afsluit met een ‘call to action’ waarin je jouw lezer verzoekt iets te doen. Een reactie achterlaten, een mening te geven.

Als je die reacties later leest, kun je daar heel veel waardevolle informatie uit halen. Je kunt namelijk zien, wat mensen nog meer willen weten, waar ze problemen mee hebben of wat ze lastig vinden.

Ook kun je de woorden zien die jouw doelgroep ( de lezers) gebruiken en die zoveel mogelijk toepassen in jouw volgende artikelen, plaatjes en advertenties.

CONCLUSIE:

Niets staat je dus nog in de weg om een blog te starten over jouw favoriete onderwerp en er eventueel geld mee te verdienen. Enige dat je hoeft te doen is regelmatig en consequent iets schrijven op jouw blog, de reacties van je lezers te lezen en erop te reageren. Gewoon doen!

Is jouw passie geschikt is voor een online bedrijf?

Download de blueprint & ontdek of je passie geschikt is als online bedrijf

(1) reactie

Voeg je reactie toe