Menu
12 Succesgeheimen van Nederlandse Ondernemersvrouwen voor Succesvol Online Ondernemen Vanuit je Passie

LifeCoaching voor 35+

jun 21
hoe ontdek je jouw unieke bedrijfsidee voor een eigen online bedrijf

Het bewijs is daar. Vrijheid, creativiteit en bij succes, een aardige duit in het zakje. Genoeg mensen die er flink de vruchten van plukken. Lage investeringskosten, gemakkelijk op te starten, geen of weinig 'overhead ' en personeel, een laag risicogehalte en niemand die je op de vingers kijkt. 

In dit artikel ontdek je 12 succesgeheimen om succesvol online te ondernemen. Gebruik ze om jouw eigen bedrijfsidee te ontwikkelen!

Toch laten we ons ervan weerhouden om online te ondernemen. Is dat beruchte stemmetje in ons hoofd de boosdoener? Die prestigieuze plannen maar al te graag rigoureus van kant maakt? "Dat durf jij helemaal niet? Wat heb jij de mensheid nou helemaal te bieden? Man, mensen zien jou al aankomen!" En met als klap op de vuurpijl schertsend erachteraan: "Ach kom op, jij kunt niet eens je inbox in komen zonder alweer een nieuw password aan te vragen! Hoe ga jij die website beheren?"   

Om dat stemmetje nu eens goed van repliek te dienen, wilde ik aantonen dat het best mogelijk is om succesvol te worden in online ondernemen. Ik ging op zoek naar Nederlandse vrouwen die de durf hadden en een eigen online bedrijf startten. Vrouwen om trots op te zijn.  Niet met die snelle business salespraat of sleezy verdienmodellen. Nee met dingen waar zij echt in geloven. Dingen die hen happy maken. Maak kennis met 12 Nederlandse inspirerende vrouwen die wereldwijd online ondernemen. 

SUCCESGEHEIM 1: ONDERNEMEN VANUIT JE PASSIE

De meest succesvolle ondernemers ontdekten dit geheim lang geleden. Ze kiezen ervoor te ondernemen vanuit iets waar zij van houden, in geloven of zich uren mee bezig willen houden. Ze ondernemen vanuit hun passie.

Ik was de overtuigingen die ik mezelf elke dag had verteld, gaan geloven. Die gedachten hielpen mij niet. Toen ik dat begreep, kon ik mijn droom volgen.- Carolien van Kamp

succesvol online- succesgeheimen voor online ondernemen vanuit je passie

CAROLIEN VAN KAMP ( NEDERLAND) – VAN CAROLIENVANKAMP.NL

Het geheim van Carolien van de Kamp is ONDERNEMEN VANUIT JE POTENTIEEL & PASSIE.

succesvol online ondernemen door je passie te vindenIn gesprek met haar coach kreeg Carolien een paar jaar terug, een symbolisch cadeau aangereikt. Door het uitpakken van dat symbolische cadeau kwam ze erachter dat ze met de jaren bepaalde overtuigingen en gedachten over zichzelf had verzameld. Gedachten die haar exact hielden waar ze toen was.

Natuurlijk… ze had een goede baan bij een groot kantoor. Dat bood haar de nodige veiligheid maar tegelijkertijd zette die baan haar muurvast in een dagelijkse routine waar ze helemaal niet vrolijk meer van werd.

EEN EIGEN BEDRIJF STARTEN

Ze wilde liever haar passie volgen, mensen verbinden, bruggen bouwen, en dat kon ze alleen doen met een eigen bedrijf. Ze besloot de stoute schoenen aan te trekken. Ze biedt nu on- en offline programma’s aan waar ze coaching verzorgd en mensen inspireert. “Ik heb ervoor gekozen om online te ondernemen omdat in het kleine dorp waar ik woon, menig mens nog niet zo openstaat voor het creëren van een tof leven op je eigen voorwaarden.

“Ik wilde graag gelijkgestemde vrouwen en mannen bereiken, en daarbij vooral ook een groot bereik neerzetten, zodat ik straks tot in de kleine dorpjes door mag klinken. Mijn passie is mensen te inspireren om een leven te leven waar je wél blij van wordt.”

Daarom coacht Carolien mensen bij het neerzetten van een succesvol bedrijf. “Ook al beleef ik ook spannende stappen, forse investeringen en felle kritieken. Ik kijk mee naar diverse aspecten van klanten. Van het uitwerken van je verdienmodellen tot het lanceren van jouw diensten en producten. Storytelling, copywriting en omzet, alles komt voorbij. Zeker bij vrouwen is zichtbaar je mening uiten en gaan staan voor jouw visie nogal een ding. Als ze daar eenmaal aan ‘gewend’ zijn gaan ze als een raket.”

Zin om jouw eigen online coachingsbedrijf te starten?

SUCCESGEHEIM 2: TRENDS VOLGEN & NETWERKEN

Ze is zeker geen onbekende in de online ondernemerswereld. Als je reist door internetland op zoek naar het hoe en waarom van online ondernemen, kun je haar niet missen.

“Mensen vroegen me steeds vaker: ‘En Facebook dan?’. Ik verdiepte mezelf erin en zag er een markt in.”Anne Raaymakers

online ondernemen succesgeheim van anne raaymakers

ANNE RAAYMAKERS ( NEDERLAND) – VAN FANFACTOR.NL

Het geheim van Anne Raaymakers is TRENDS VOLGEN & NETWERKEN.

Via haar website biedt ze online workshops aan aan ondernemers die het belang en de mogelijkheden van Facebook hebben ingezien als het gaat om het aantrekken van nieuwe klanten. Facebook is immers eigenlijk niet meer weg te denken als marketingtool.

online ondernemen tip anne raaymakers“Toen ik in 2009 in eerste instantie met Fanfactor startte, was die interesse voor Facebook er nog niet. Ik gaf toen les in LinkedIn, Twitter en bloggen.

Ze blogde zelf heel veel en gaf presentaties bij netwerkorganisaties, bedrijfsverenigingen, vrouwenverenigingen.

‘DE BOER OP GAAN’ 

Het zit in mij om me altijd met heel mijn hebben en houwen op iets te storten als ik iets wil weten, ik ben er dan heel veel mee bezig, verslind alles wat er online over wordt geschreven en haal daarnaast eveneens kennis uit Amerika en Canada. Toen ik startte was er helemaal geen concurrentie in Nederland. Zo veroverde ik er mijn plaats en die plaats hebben ze me nooit meer kunnen afnemen, ook niet de nieuwkomers.”

Presentaties geeft ze niet zo vaak meer, maar bloggen blijft een succesfactor voor haar. Ik ben er wel van overtuigd dat ‘de boer opgaan’ mijn succes heeft bepaald. Ondernemers zijn vaak bang teveel te delen, kennis weg te geven. Het werkt echter anders. Met kennis is het hetzelfde als met liefde. Hoe meer je er van deelt hoe meer je terugkrijgt.

Ondernemers zijn vaak bang teveel kennis te delen. Maar hoe meer je deelt, hoe meer je terugkrijgt.- Anne Raaymakers

Klik om te Tweeten

SUCCESGEHEIM 3: OPLOSSINGEN BIEDEN BIJ PROBLEMEN.

“Na jaren als psychotherapeut gewerkt te hebben, merkte ik dat ik zelf nog veel last had van stress, zelfkritiek en piekeren. De oplossing die ik daarvoor ontdekte was het beoefenen van meditatie en aandacht.”Hende Bauer

online ondernemen vanuit je passie door hende bauer

HENDE BAUER ( NEDERLAND) – VAN CENTRUM MINDFULNESS DEN HAAG

Het geheim van Hende Bauer is HET ZIEN EN OPLOSSINGEN BIEDEN BIJ PROBLEMEN.

Hende is directrice van het Mindfulness Centrum in Den Haag waar ze zoals de naam al aangeeft mindfulness trainingen, -opleidingen en ook stiltedagen verzorgt. “Aangezien veel van mijn cliënten met dezelfde problemen worstelden als ik, stress, zelfkritiek en piekeren, ben ik me erop gaan toeleggen om mindfulness over te brengen.”

online ondernemen succesgeheimen door hende bauerOmdat de meeste mensen haar online benaderen, heeft zij haar website zo ingericht dat mensen daar de informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. 

Zo biedt Hende een e-book vol met tips aan om te ontspannen en in het ‘nu’ te zijn zodat zowel ‘gewone mensen’ die geïnteresseerd zijn in de materie, mensen die willen kijken of het concept ze aanspreekt, of mensen die al mindfulness beoefenen maar nieuwe inspiratie zoeken, zoals collega’s, trainers en therapeuten, ermee aan de slag kunnen.

GRATIS PRODUCT VOOR NAAMSBEKENHEID

Op de vraag waarom ze op haar site ook gratis audiomeditaties weggeeft, zegt ze: “Het is leuk is om te delen! Daarnaast is de verspreiding van mijn gratis product goed voor mijn naamsbekendheid. Op die manier kunnen toekomstige klanten mij leren kennen en voelen of er een klik is. Ik wil in de nabije toekomst zeker meer online gaan aanbieden, maar eerst komt er een boek!”

De verspreiding van mijn gratis product is goed voor mijn naamsbekendheid. - Hende Bauer

Klik om te Tweeten

SUCCESGEHEIM 4: VERZORGEN VAN ONLINE LESSEN

Instellingen als NTI en LOI doen het al jaren, online trainingen, cursussen en opleidingen aanbieden. Dus waarom zouden particulieren die over genoeg expertise, diploma’s of kennis beschikken geen waardevolle lessen kunnen verzorgen. En door het gemak van online lessen maakt het niet meer uit waar je je in de wereld bevindt.

“Ik wilde stoppen met het in het groot klassikaal lesgeven om kinderen meer kwaliteit en aandacht te kunnen geven.”

succesvol online ondernemen geheimen - wendy van dalen

WENDY VAN DALEN ( CURAÇAO) – VAN DUTCHFORCHILDREN.NL

Het geheim van Wendy van Dalen is het VERZORGEN VAN ONLINE LESSEN.

succesvol online door verzorgen van online lessen ondernemerstip wendy van dalenWendy speelde dus mooi in op deze nieuwe trend van online lesgeven en haar ervaring als leerkracht. Via haar website verzorgt zij lessen via Skype voor Nederlandse kinderen die zich overal ter wereld kunnen bevinden.

‘Ik ben gestart door een samenloop van een aantal zaken. Ik wilde stoppen met klassikaal lesgeven, om kinderen meer kwaliteit en aandacht te kunnen geven. Datgene wat veel meer mijn kern raakt, dan 30+ kinderen georganiseerd krijgen en houden. Vanuit die gedachte en het ondernemerschap wat altijd kriebelt bij mij, (ik heb eerder een eigen bedrijf gehad) richtte ik mijn bedrijf ‘Dutch for Children and more…’ op.”

EXPATS

Tegelijkertijd kreeg ze van voornamelijk expat-ouders in haar omgeving de vraag of ze hun kinderen kon helpen. Haar kijk op lesgeven; het op maat maken van lessen op basis van interesse, ontwikkeling en leefwereld, en het voldoende aandacht geven en tijd nemen voor ouders, sprak veel mensen aan. Dit zorgde ervoor dat ze zich meer op expats ging richten.
Omdat Wendy zelf ook expat is, kwam het haar goed uit dat ze zo overal ter wereld les zou kunnen geven én haar werk ook overal mee naar toe kon nemen.

De keerzijde van online ondernemen vindt ze wel het missen van ‘real live’ contact, zo kun je ouders niet gezellig uitnodigen voor een BBQ in de tuin en het vergt wel behoorlijk wat discipline om een goede balans te houden tussen werk en privé. “Het staat nooit stil.”

Zin om jouw eigen online bedrijf te starten?

Download de blueprint & ontdek of jouw unieke bedrijfsidee geschikt is als succesvol & geldgenererend online bedrijf

SUCCESGEHEIM 5: EEN GOEDE WERK-PRIVE BALANS

“Mijn passie voor de vitaliteit en gezondheid van vrouwen is mijn batterijoplader. Voordat ik die passie ontdekte had ik een oké-leven, nu heb ik een geweldig leven. Niet altijd makkelijk, maar wel vol met leven!”

succesvol online ondernemerstip marjolein dubbers

MARJOLEIN DUBBERS ( NEDERLAND)-VAN ENERGIEKEVROUWENACADEMIE.NL

Zoals Wendy van Dalen al aangaf is ondernemen vanuit huis, niet alleen erg leuk, maar vergt ook een goede balans tussen werk en privé. Marjolein Dubbers ervoer dit zelf ook zo en dat was voor haar reden genoeg om flink op onderzoek uit te gaan, haar eigen leven te verbeteren en daarmee andere vrouwen te inspireren om beter voor zichzelf te zorgen en zo meer uit hun leven te halen.

geheim 5 succesvol online door een goede werk/prive balans Ze ontdekte dat er vaak meer aan de hand is. Dat de balans in onze hormonen van essentieel belang is voor onze dagelijkse energie en gezondheid, zeker als moeder. Onze gezondheid wordt volgens Marjolein dagelijks ondermijnd door onder andere onnatuurlijk voedsel, teveel suikers, teveel stress, te weinig ontspanning en beweging en teveel gifstoffen in onze omgeving.

GOEDE DOSIS DURF

“De online wereld vond ik boeiend en ik realiseerde me dat ik daarmee veel meer vrouwen zou kunnen bereiken dan enkel vanuit mijn praktijk aan huis. Ik ben begonnen met bloggen en bleek dat heel leuk te vinden. Van het één kwam het ander en op een zeker moment groeide mijn online community zo hard dat ik zelfs mijn 1 op 1 coaching praktijk gesloten heb om online verder te kunnen uitbreiden.”

Marjolein laat ook zien dat er een goede dosis durf nodig is om een eigen bedrijf op te zetten, ze startte voor het eerst met ondernemen op haar 52ste en vond het in het begin ook een uitdaging om erop te vertrouwen dat ze met het volgen van haar passie, ook haar rekeningen zou kunnen betalen.

“Ik heb een vaste baan opgezegd. Dat was een grote stap. Lastig vond ik het ook om de juiste mensen om me heen te verzamelen die me hierbij konden helpen. Inmiddels kan ik terugvallen op een geweldig team van vrouwen (en enkele mannen) maar dat was in eerste instantie een hele speurtocht.”

Op haar website biedt Marjolein ook veel gratis informatie aan. Je vindt er ook haar boek (meer dan 25.000 exemplaren van verkocht) en kunt er mooie e-books met recepten (door haar zelf geschreven) vinden. Ook biedt ze er een online cursus voor een goede vochtbalans en gezondheid aan. 

SUCCESGEHEIM 6: SPIRITUELE GROEI

Als ondernemer heb je de juiste ‘mindset’ nodig om alert te zijn, kansen te zien maar ook boven je ego uit te kunnen stijgen en om samenwerkingen aan te gaan. Beginnende ondernemers hebben vaak in eerste instantie last van een ‘schaarste mindset’ die ze om succesvol online te ondernemen om moeten zetten in een ‘overvloeds mindset’. Dat lukt alleen door spirituele groei.

“Social media zorgt ervoor dat ik scherp blijf, dat ik mezelf helder kan definiëren én een verschil kan maken voor anderen.”-Chantal bakker

succesvol online ondernemen tip Chantal Bakker

CHANTAL BAKKER ( PORTUGAL)- VAN FEMMECHANTAL.COM

SPIRITUELE GROEI is het geheim van Chantal Bakker omdat ze ontdekte dat het een jarenlang en doorlopend proces is, waar we allemaal mee te maken hebben

GeheimenHet gaf Chantal de kans om op dit gebied te gaan ondernemen en mensen helpen te groeien.

Ze had eerder haar droom om op professioneel niveau te dansen, opgegeven. Toen haar intuïtie op een ontspannen dag in een pretpark een tweede keer tot haar sprak, besloot ze dit keer wel te luisteren en haar passie te volgen. Ze zou ervoor kiezen te doen waar ze goed in is en waar ze van houdt, namelijk schrijven en coachen.

“Ik laat die creatieve flow door me heen stromen om met woorden te kunnen spelen en zo mensen te begeleiden om de kracht in zichzelf te zien.”

1 OP 1 COACHING

Via haar website biedt zij internationaal 1 op 1 coaching sessies en trajecten op het gebied van bewustzijn en persoonlijke (spirituele) ontwikkeling voor vrouwen die bewust in het leven staan en écht aan zichzelf willen werken om écht die blijvende verandering te maken. Daarbij biedt ze overigens zelfs ‘psychic readings’ aan.

“Inmiddels weet ik dat ik me vooral moet richten op vrouwen die zichzelf verloochenen, en dan met name op het gebied van hun seksuele energie, wat in mijn opinie gelijk staat aan creatieve energie.”

“Ik weet hoe het is om jezelf klein te houden terwijl je tot zoveel in staat bent, en wat voor frictie dat intern creëert. Dat is niet het doel van het leven. Ik zou graag bijdragen aan het ervoor zorgen dat anderen ook hun unieke plekje innemen in het geheel en kunnen doen waarvoor ze op aarde zijn gekomen.”

INTERNATIONAAL

Chantal maakt veel gebruik van social media om via die weg een grotere groep te kunnen bereiken. Ook heeft ze er bewust voor gekozen om in de Engelse taal te schrijven en haar video’s in die taal op te nemen. Op die manier kan ze haar diensten aan een breder publiek aanbieden.

“Sociale media vind ik zinvol omdat ik gek ben op die interessante inspirerende interacties. Wederzijds bijdragen aan de groei, ontwikkeling en natuurlijk ook het stukje entertainment. Sociale media is uiteraard ook ideaal om te kunnen netwerken en mogelijkheden te zien, het is namelijk erg makkelijk om de juiste mensen en onderwerpen te vinden door het gebruik van zoektermen. Zo kunnen we snel en makkelijk ‘connecten’.”

Zin om jouw eigen online bedrijf te starten?

Download de blueprint & ontdek of jouw unieke bedrijfsidee geschikt is als online bedrijf dat geld oplevert

SUCCESGEHEIM 7: JE UNIEKE TALENT GEBRUIKEN

“Mijn mediumschap heeft mij persoonlijk het inzicht gegeven over het leven en het waarom. Ik zie mensen graag gelukkig. Dat is hun geboorterecht. Niemand is geboren om ongelukkig te zijn. Mijn passie is dus, mensen helpen naar hun weg naar geluk en tevredenheid.”

online ondernemerstip rikki van der schoot

RIKKI VAN DER SCHOOT ( OOSTENRIJK) —VAN RIKKIVANDERSCHOOT.NL

Het geheim van Rikki van der Schoot is haar UNIEKE TALENT GEBRUIKEN.

Mensen zijn altijd op zoek naar vooruitgang in hun leven. Onbewust of bewust. Door haar mediumschap weet Rikki exact hoe zij mensen kan inspireren het beste uit zichzelf te halen. De passie en het unieke talent van Rikki brachten haar ertoe die groep mensen te inspireren.

succesvol online ondernemen door rikki van der schoot“In de loop van mijn leven heb ik ontzettend veel mensen ontmoet. Veel culturen die ons zo ‘verschillend’ maken. In wezen zijn we allemaal gelijk en toch zijn we individuen. Elk met zijn of haar talent. Dat maakt ons mens-zijn zo bijzonder.” 

LEVENSDOEL ONTDEKKEN

Inmiddels heeft ze jaren ervaring met het coachen van zakenmensen in binnen- en buitenland en particulieren over de hele wereld die ze helpt om bewust te worden van hun eigen grootsheid en levensdoel.

“In elk mens steekt een bijzondere gave, dat zijn we ons vaak niet bewust. We worden gevormd door de mensen die ons opvoeden en de wereld om ons heen zoals school, vrienden, familie enz. Dan ligt het er erg aan hoe je thuissituatie als kind is geweest, om tot een bepaalde ontwikkeling te komen. Om over ontplooiing nog maar niet te spreken.”

“Ik heb verschillende mensen (vaak vrouwen) hun leven zien voortzetten zoals zij het hebben meegekregen. Diep ongelukkig waren zij. Voelen dat er meer is, maar niet weten wat. Dan krijg je een letterlijke kringloop waar ze zonder hulp niet meer uitkomen.”

BEWUSTMAKEN

Wat Rikki doet is mensen bewustmaken van hun ZIJN. En van daaruit kijken waar hun talent ligt en wat ze echt willen. Daarna doelen stellen en er voor gaan. Ze doet dat via e-mailconsulten en videogesprekken via Skype en Facebook.

“Het voordeel voor velen om te schrijven, is dat het makkelijker voor ze is. Ze kunnen vrij schrijven zonder het gevoel te hebben bekeken te worden. Ik heb dan de gave om tussen de regels door te lezen. Vaak gaat het zelfs om datgene wat ze niet schrijven of zeggen. Per mail en per video kan ik nu mensen overal op de wereld helpen, wat vroeger absoluut niet mogelijk was!”

“Ik ben een medium en gebruik dat ‘talent’ (gave vind ik zweverig hoewel het dat wel is) om in de ziel te kunnen kijken wat er nu echt aan de hand is. Soms komen mensen met klachten die helemaal niet relevant zijn, maar waar iets heel anders achter steekt. Ik hoef niet maandenlang te wroeten, na de eerste zitting hebben we het probleem al te pakken. Hoe mooi is dat?”

In elk mens steekt een bijzondere gave. Dat zijn we ons vaak niet bewust. - Rikki van der Schoot

Klik om te Tweeten

SUCCESGEHEIM 8: KENNIS & ERVARINGEN DELEN

“Het allerleukste vind ik de vrijheid die ik heb om de dingen op mijn eigen manier te doen. Ik kan er al mijn creativiteit, passie en motivatie in kwijt.”

online ondernemertips coaching - je ervaring delen

AIMEE VAN BILSEN ( FRANKRIJK) — VAN DEEMIGRATIECOACH.NL

Het geheim van Aimee van Bilsen is KENNIS & ERVARINGEN DELEN.

Toen Aimee met haar gezin van Nederland naar Frankrijk emigreerde, op zoek naar meer ruimte en natuur om zich heen in een warmer klimaat, kon ze haar baan in Nederland als trainer en coach uiteraard niet behouden. Ook in Frankrijk kon ze vanwege de taalbarrière dit werk niet blijven doen, hoewel het haar passie is om mensen aan te moedigen een stap vooruit te zetten.

“Ik ben in het begin eerst een tijd als freelance vertaler en schrijver gaan werken via bedrijven als upwork en fiverr, maar uiteindelijk begon mijn passie toch te kriebelen…”

EMIGRATIEDROOM

Ze besloot weer aan de slag te gaan en dit keer uit haar eigen ervaring te putten. Ze wilde mensen gaan helpen die ook de wens koesterden te emigreren naar een ander land. Dat is natuurlijk geen kleine stap en er komen een hoop zaken bij kijken waar je best wat hulp bij kunt gebruiken.

ondernemerstip online bedrijf starten- deel je kennis Dus startte Aimee als emigratiecoach en begeleidt nu Nederlanders die emigratieplannen hebben. Op haar website biedt ze diverse gratis tools en coaching aan om mensen over hun emigratiedroom aan het denken te zetten.

“Online werken maakt het voor mij mogelijk mijn passie te blijven uitvoeren in de taal die ik spreek. Daarnaast vind ik het heel fijn dat ik redelijk flexibel ben in mijn werktijden. Dat is met een jonge dochter erg handig. Als ze een keer ziek is, is er geen paniek en ik kan mee op schooluitjes.”

“Maar ieder voordeel heeft ook zijn nadeel zal ik maar zeggen. 

STAPPEN UIT JE COMFORTZONE

Alles moet uit jezelf komen: de focus, de energie, de motivatie en het combineren van werk en privé. Daarnaast is het nodig dat ik constant uit mijn comfortzone stap, met de daarbij behorende twijfels en onzekerheden. Je hebt niet even een collega of een manager waar je direct mee kunt overleggen. Je doet alles zelf, zeker in het begin, ook de dingen waar je van nature niet zo goed in bent.

Ik raad ook iedereen aan een business maatje of intervisie groep te zoeken. (Zoals de Besloten Gelukkige Mama’s Business & Lifestyle FB Groep) Zo ontmoet je gelijkgestemden en kan je je ervaringen delen.”

“Specifiek van online ondernemen vind ik wel dat het heel bijzonder is dat je de mogelijkheid hebt om met mensen van over de hele wereld te werken. Niet alleen klanten, maar ook business partners en andere professionals.”

Zin om jouw eigen online bedrijf te starten?

Download de blueprint & ontdek of jouw unieke bedrijfsidee geschikt is als online bedrijf dat geld oplevert

SUCCESGEHEIM 9: AANPASSEN AAN BEHOEFTEN VAN DE KLANT

Je kunt pas echt succes boeken als online ondernemer als je jezelf opzij kunt zetten en je kunt richten op dat wat jouw doelgroep zoekt en vraagt. Uit die behoefte een bedrijfsconcept of product ontwikkelen is de manier om meer te bereiken.

“Ik was ervan overtuigd dat er een groot gat in de markt zat voor online, face to face psychologie & psychotherapie voor alle Nederlanders over de hele wereld wonend van jong tot oud.”

online ondernemerstip marjon peters

MARJON PETERS ( SPANJE)- VAN INSIGHT4U.NL

Het geheim van Marjon Peters is het AANPASSEN AAN BEHOEFTEN VAN DE KLANT.
“Het is eigenlijk allemaal begonnen met één cliënte die verhuisde naar Duitsland en haar therapie graag wilde voorzetten bij mij. Ik heb daar toen een oplossing voor gevonden en merkte dat de kwaliteit van de online face to face behandeling niets onder deed aan de face tot face behandeling in de behandelkamer. Daarna werd ik nog een keer benaderd voor een online therapie en zo kreeg het echt vorm.”

online bedrijf starten ondernemerstip 9- pas je aan aan de klantUiteindelijk was het voor Marjon ook nog makkelijker te combineren met haar gezin toen ze zelf ging verhuizen naar Spanje. “Het komt me prima uit! Op deze manier zijn er geen praktische limieten meer en is er zeer veel mogelijk.

Zo behandel ik nu cliënten in Azië, Afrika, alle landen in Europa en Zuid- en Midden-Amerika. Overal is dus mogelijk! Dat is toch fantastisch, iedereen, ongeacht waar diegene woont, rondreist of studeert ter wereld professioneel kan worden behandeld door een BIG geregistreerde gz-psycholoog en psychotherapeut!”

EMDR TOOL

Marjon is tevens EMDR practitioner en om EMDR online op de juiste manier te kunnen aanbieden, heeft ze een InSight4U EMDR tool ontwikkeld die ervoor zorgt dat zowel oogbewegingen als klikjes mogelijk zijn. “Ik had een idee en ontwerp en een ‘bouwer’ heeft dit voor mij in elkaar gezet. Anders was het namelijk niet te combineren met bijvoorbeeld de Skype sessies. De tool loopt over mijn website.

Op die manier wordt de EMDR exact aangeboden zoals dat ook in de behandelkamer gebeurd in Nederland. Dat maakt de therapievorm even krachtig en effectief!

“Het voordeel is verder dat ik in de moedertaal van mijn cliënten de behandeling kan aanbieden. Mijn jongste cliëntje is 1 jaar en mijn oudste cliënt was 71 jaar. Er is echt veel vraag naar vooral omdat mensen ook nog eens een (gedeeltelijke) vergoeding van hun zorgverzekeraar terugkrijgen en het veel privacy biedt via de online weg.”

Marjon biedt via haar website haar expertise als psycholoog en psychotherapeut aan en heeft daarmee de perfecte oplossing geboden aan een specifieke groep cliënten, door haar behandelkamer aan te passen aan de behoeften.

Mijn Online 'Face to Face behandeling' doet niets onder voor de 'Face to Face behandeling' in de behandelkamer.- Marjon Peters

Zin om te Tweeten?

SUCCESGEHEIM 10: STERKE BASIS IN HET GEZIN

“Je kunt de hele wereld aan als je goed en veilig in je vel zit bij elkaar. Echte maatjes en verbonden in liefde, dat is goud waard!”

online ondernemerstip online relatiecaching aanbieden

MONIQUE STADLER ( NEDERLAND)- VAN SAMENCOMMUNICEREN.NL

Het geheim van Monique Stadler is het besef dat een STERKE BASIS IN HET GEZIN goud waard is. Wanneer de basis in een gezin stabiel is, kunnen de gezinsleden zich veel meer ontplooien en is er meer begrip voor elkaar. Ondernemen is spannend, maar brengt ook onzekerheden met zich mee die gevolgen kunnen hebben voor het hele gezin.

succesvol online geheim 10 sterke gezinsbasis Als je geen klankbord hebt thuis of er geen begrip is voor wat je aan het doen bent, zal je meer moeite hebben je eigen bedrijf goed in te richten. Dat kan echt problemen opleveren. Je hebt je passie gevonden en bent super enthousiast terwijl je familie vindt dat je je tijd verdoet. (Heb je behoefte aan contact met andere ondernemende moeders? Sluit je dan aan bij de besloten FB Groep)

COMMUNICATIE

Een goede communicatie en samenwerking binnen je relatie is dus heel belangrijk voor het slagen in je zakelijke leven. Zoals Monique het zegt: “Je kunt de hele wereld aan als je goed en veilig in je vel zit bij elkaar. Echte maatjes en verbonden in liefde, dat is goud waard!”

Uit haar eigen ervaringen heeft Monique gezocht naar een oplossing en ontdekte EFT ( emotiegerichte relatietherapiemethode) waar ze graag anderen ook mee wilde helpen. “Zo zonde vind ik het, dat ik veel mensen dezelfde ‘fouten’ zie maken. Fouten die ik ook gemaakt heb. Fouten waardoor je steeds meer verstrikt raakt in negatieve communicatiecirkels. Het voelt als een kloof die bijna niet te overbruggen lijkt.”

Vandaaruit startte Monique haar online EFT- Houd me Vast Cursus naast haar reguliere praktijk. “Online is echt bedoeld voor koppels die makkelijk vanuit huis anoniem aan hun relatie willen werken. Het is een lage drempel om EFT voor iedereen toegankelijk te kunnen maken.

Je kunt de hele wereld aan als je goed in je vel zit bij elkaar. Echte maatjes, dat is goud waard! - Monique Stadler

Klik om te Tweeten

Zin om jouw eigen online bedrijf te starten?

Download de blueprint & ontdek of jouw unieke bedrijfsidee geschikt is als online bedrijf dat geld oplevert

SUCCESGEHEIM 11: CHARISMA & AUTHENTICITEIT

Goed communiceren en daarbij vooral authentiek, sociaal en zelfs charismatisch zijn, is erg belangrijk om het vertrouwen bij jouw doelgroep te winnen. Wees jezelf, ken je sterke en zwakke punten en wees vooral eerlijk en vriendelijk.

“Kennis waarmee mensen aardiger en effectiever kunnen worden. Dat is wat ik wil overbrengen.”

online ondernemen vanuit je eigen ik

ROOS VONK (NEDERLAND)– VAN ROOSVONK.NL

Het geheim van Roos Vonk is CHARISMA & AUTHENTICITEIT.

authentiek online ondernemen roos vonkHoewel Roos zichzelf niet ziet als online ondernemer maakt ze wel veelvuldig en op de juiste manier gebruik van de kracht van de online omgeving als communicatiekanaal, om zo bekendheid te geven aan de lezingen en de boeken die zij geeft en schrijft.

Ze is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen die onderwijs geeft aan studenten over onder meer: de eerste indruk, zelfbeeld/ zelfkennis, emoties, sociale beïnvloeding en macht. Belangrijke onderwerpen die ook een goede ondernemer onder de knie moet hebben.

EGO’S

De meeste wetenschappers zijn volgens haar primair gericht op communicatie met vakgenoten en niet met mensen buiten de ivoren toren. Op die manier gaat veel kennis verloren. Kennis waar bedrijven, instellingen, beleidsmakers, beslissers en ‘gewone mensen’ in het gewone leven hun voordeel mee kunnen doen.

“Mijn uitgangspunt is dat mensen enerzijds meer belemmerd worden door menselijke gebreken en ego’s dan ze zelf beseffen; anderzijds dat ze makkelijk veel effectiever én aardiger kunnen zijn – dat hun ‘betere helft’ heel dicht aan de oppervlakte ligt. Dat is wat ik wil overbrengen.”

SUCCESGEHEIM 12: IN JEZELF GELOVEN

“Wanneer je geen goedkeuring meer nodig hebt van anderen om te zijn wie je bent, dan ga je pas echt stralen!”

online ondernemen als coach ondernemerstip

CHERISH ROSE VAN KOESTERDEKRACHTINJEZELF.NL

Het geheim van Cherish Rose is IN JEZELF GELOVEN.

Als alleenstaande moeder van twee dochters, lukte het Cherish niet om alle ballen in de lucht te houden en ze stortte in. Samen met een coach heeft ze zichzelf er weer bovenop gekregen. Ze werkte met name aan zelfliefde en zelfacceptatie waardoor ze de kracht in haar zelf weer hervond. Zo ging ze weer in zichzelf geloven en koesterde de kracht in haar. 

nederlandse vrouwen die succesvol online ondernemen tipsDoor haar jarenlange ervaring op het gebied van Human Resource Management was ze in staat om haar eigen trainings- en coachingsbureau op te zetten en een goede sparringpartner te zijn voor anderen.

Via haar website ondersteunt zij mensen bij solliciteren, en helpt ze anderen met doelen stellen en gezonder leven in ‘mind en body’. Daarnaast helpt ze ook bedrijven en werkgevers met haar kennis. Momenteel biedt ze onder andere coachingssessies aan via Skype.

“Daar reageren mensen heel positief op. Omdat de coaching online plaatsvindt, kunnen ze gewoon in hun vertrouwde omgeving blijven. Hierdoor komt er veel meer uit en ben ik in staat snel tot de kern van het werkelijke ‘probleem’ te komen.

Verder wil ik graag blended learning aanbieden, dus een combinatie van online workshops en live workshops. Dit staat echter nog in de kinderschoenen, wellicht dat dit volgend jaar echt goed van de grond komt.”

CONCLUSIE

Je hebt nu 12 succesgeheimen kunnen ontdekken die jou op weg helpen om jouw eigen bedrijfsidee en strategie uit te stippelen. Als online ondernemen iets is wat jij graag zou willen doen, ben je het eigenlijk aan jezelf verplicht, jezelf die kans te geven. Als je het niet probeert, weet je ook nooit of je het in je hebt! De enige manier om dat vertrouwen en geloof in jezelf te krijgen, is als je jezelf een eerlijke kans geeft.

Overtuigd van de mogelijkheden? Start dan nu je eigen online bedrijf!

Download de blueprint & ontdek jouw unieke bedrijfsidee!

 

(7) reacties

Voeg je reactie toe